Het gaat hard!

De ene na de andere fabrikant komt met goed nieuws naar buiten.. meer elektrische voertuigen! Zo gaat bijvoorbeeld Volvo vanaf 2019 geen voertuigen meer op de weg zetten die alleen nog op brandstof vooruit komen. Volkswagen gaat flink geld pompen ($ 84 miljard!!) in elektrische voertuigen én zowel Frankrijk als UK hebben toegezegd om de verkoop van voertuigen op fossiele brandstoffen (diesel/benzine) te stoppen in 2040. Wat we hieruit kunnen opmaken, , “the electric revolution is here today and here to stay.”
Doordat de grote jongens hun focus gaan verschuiven naar EV’s, zullen er ook meer merken hierin gaan volgen. Maar wat kunnen wij verwachten in 2018?

Wat heeft 2018 voor ons in petto?

We gaan 2018 in met het vooruitzicht op minimaal 8 nieuwe volledig elektrische modellen! Wat zeker gaaf is om te zien is dat sommige producenten voor het eerst met een elektrisch model gaan komen! Wij zijn nieuwsgierig..

Plug-in hybriden

Experts voorspellen dat maar 4 populaire PHEV modellen volgend jaar de Europese automarkt zullen betreden, wat een resultaat zou kunnen zijn van de lagere interesse in deze type auto. Dit zou deels kunnen komen door de verminderde financiële voordelen van het hebben van een PHEV. Maar wij vragen ons wel af of de verkoop in de toekomst toch weer zal gaan stijgen, nu dat meer en meer autofabrikanten zogenaamde ‘scrappage deals’ aankondigen (The Guardian, 2017).

Tesla trendzetter

Wellicht de meest besproken auto van 2017.. De Tesla Model 3. Met een actie radius van 350 kilometer en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5 seconden is het niet gek dat de reserveringen als warme broodjes over de toonbank gaan. De eerste lading is as we speak in productie en om dat te vieren geeft ‘’Eindbaas’’ Elon Musk een feestje voor de eerste followers.

BMW Update

BMW gaat de i3 een opfrisbeurt geven, dit onder de naam BMW i3S. Ondanks dat de actieradius van 320 kilometer en de capaciteit van 33kWh niet zullen veranderen hebben ze bij BMW 14 pk en 20 Nm extra uit de elektromotor weten te halen. Het exterieur krijgt een aantal kleine updates.

BMW i8 zonder dak

BMW heeft aangegeven in 2018 de BMW i8 Roadster te gaan introduceren. De roddels gaan het hele internet over en BMW doet erg haar best alles achter gesloten deuren te houden. Zodra er meer bekend is over deze mysterieuze auto brengen wij jullie direct op de hoogte!

Faraday the future?

Gaat het gebeuren of niet? Zou de FF91 dan toch echt op de markt komen.. De fabrikant Faraday belooft een actieradius van 600 kilometer met een accu van 130 kWh. Eerder werd dit model al de ‘’Tesla Killer’’ genoemd omdat het record van de Tesla P90D werd gebroken op Pike’s Peak met 20+ seconden.

Audi EV

Natuurlijk kan grootmacht Audi niet achterblijven. In 2018 gaan zij een volledig elektrische SUV op de markt brengen. Naar zeggen heeft deze EV SUV een actieradius van maar liefst 500 kilometer en gaat het hiermee de strijd aan met onder andere de Tesla Model X en de Jaguar I-Pace.

Jaguar I-Pace

Ook Jaguar komt volgend jaar met een elektrische SUV naar Nederland! De I-Pace heeft een capaciteit van 90 kWh wat gaat resulteren in een actieradius van 500 kilometer. Jaguar beloofd de sportieve rijeigenschappen waar te maken met o.a. een acceleratie van 0 naar 100 km/h binnen 4 seconden.

Nissan geeft Leaf een flinke upgrade

Nissan heeft ons de afgelopen tijd gespamd met nieuwe snufjes en teasers van de nieuw te verwachten modellen. De geruchten in de wandelgangen van Nissan gaan dat 1 van de 3 nieuwe modellen een accucapaciteit zal hebben van 40 kWh wat betekent dat het bereik opgeschroefd gaat worden naar 320 kilometer. Wij zijn benieuwd waar de ‘’Electric Pioneer’’ (lees Nissan) mee gaat komen in de toekomst.

Audi Q5 e-tron

Audi gaat zowel een volledig elektrische auto als een plug-in hybrid op de markt brengen. De Q5 E-tron zal naast de brandstofmotor een elektromotor krijgen waardoor de elektrische actieradius op zo’n 50 kilometer zal liggen. Naar eigen zeggen komt Audi einde 2018 met 4 elektrische modellen in hun assortiment.

Range Rover

Natuurlijk kan Range Rover niet achterblijven. Zij hebben de eerste hand gelegd aan de PHEV versies van de Range Rover en de Range Rover Sport die een bereik zullen hebben van 48 puur elektrische kilometers.

Volvo XC40 PHEV

Tot slot, Volvo. Zij gaan de PHEV markt bestormen met de XC40, deze zal een batterijcapaciteit hebben van 9,7 kWh. Dit is een logische vervolgstap op de belofte dat zij zullen stoppen met het produceren van auto’s die alleen rijden op brandstoffen. Wij zijn nieuwsgierig waar Volvo ons mee gaat verrassen de komende jaren!

Lucid Motors Air

Lucid Motors zal volgend jaar zijn entree maken op de markt met de Air. Dit model heeft een batterijcapaciteit van 100 kWh en een actieradius van 385 kilometer. Lucid Motors gaat ook met een beperkte oplage de strijd binnen het exclusieve segment aangaan. Het model genaamd Launch Edition zal een bereik hebben van 640 kilometers, bijzonder luxueus zijn afgewerkt en de mogelijkheid tot autonoom rijden.. Tesla maak je borst maar nat!

Hyundai Electric #4

Hyundai heeft bevestigd dat het met de Kona EV begin 2018 op de markt zal komen. De pijlers staan op een actieradius van 500 kilometer met een batterijcapaciteit van 620 KWh. Dit zijn voor Hyundai fantastische stappen aangezien het huidige model (IONIQ) een actieradius heeft van 250 kilometer. De Kona zal het 4e elektrische model worden van Hyundai en zij verwachten nog met veel nieuws te komen.. Keep up the good work!