Toyota gaat serieuze stappen maken op het gebied van elektrificatie.. In de wandelgangen gaan de geruchten zij rond 2030 meer dan één miljoen EV’s per jaar wil verkopen!

De plannen zijn dat Toyota en Lexus in 2030 gezamelijk 5,5 miljoen geëlektrificeerde auto’s gaan verkopen. Daarvan moet één miljoen volledig elektrisch zijn. Toyota geeft aan dat 2025 het jaar van grote veranderingen gaat worden. In dit jaar zal van elk model minimaal één volledig elektrische versie of geëlektrificeerde uitvoering leverbaar zijn. Het gevolg van deze stap is dat er dus geen enkel model meer ontwikkeld gaat worden zonder geëlektrificeerde versie. De elektrificatie van Toyota gaat van start met 10 EV’s in China, later zullen ook de andere markten worden bewerkt.

Toyota meldt ook dat het tussen 2020 en 2022 een nieuwe generatie batterijen op de markt gaat brengen, die samen met Panasonic zijn ontwikkeld. Ook de infrastructuur waarbij batterijen worden hergebruikt en het opzetten van een laadpaal infrastructuur heeft de aandacht van de Japanners.

De plannen op een rijtje:

  • In 2030 gaat Toyota ongeveer 5,5 miljoen hybride, plug-inhybrides en EV’s verkopen, waarvan één miljoen EV’s.
  • Vanaf 2025 bestaat er van elke Toyota een geëlektrificeerde versie. Dit kan gaan om een hybride (HEV), plug-inhybride (PHEV), elektrische auto (BEV).
  • Net na 2020 gaat Toyota haar assortiment uitbreiden met tien volledig elektrische auto’s.

De eerste elektrische auto van Toyota komt op de markt in China, gevolgd door een introductie in Japan, India, de Verenigde Staten en Europa.

We’ll keep you posted!