Tesla Tuesday 3: De auto’s van Tesla worden wel eens vergeleken met een smartphone, en dat is om meerdere redenen niet onterecht. Dit heeft grote voordelen, zoals de ‘Over the air updates’, maar ook nadelen. Zo wil het wel eens gebeuren dat na een software update Spotify geen muziek meer afspeelt, of dat er andere zaken niet lekker werken.

Tesla Tuesday – Bij Voltic Electric geloven we dat elektrisch rijden de toekomst is! Naast het informeren over de “Electric Revolution” met nieuwsberichten over elektrisch rijden, technieken en e-cars geven we jullie ook graag adviezen, tips & tricks om het elektrisch rijden nog aantrekkelijker en leuker te maken. In het geval van Tesla hebben we hiervoor zelfs een speciale rubriek in het leven geroepen: Tesla Tuesday! Lees onze blog en blijf op de hoogte! #GoVoltic #TeslaTuesday

Net zoals bij je smartphone wil het dan vaak helpen om je Tesla even te resetten en weer vers te beginnen. Uiteraard hebben ze hier bij Tesla over nagedacht en hebben ze een viertal niveaus van resetten aangebracht in de software

 1. Soft Reset van het grote scherm
  Om een soft reset van het grote scherm uit te voeren druk je bij scroll knoppen op het stuur ongeveer 10 seconden in. Het grote scherm zal uit gaan, evenals de muziek en de airconditioning. Even later zal het grote scherm weer opnieuw opstarten. Deze reset verbreekt ook de internetverbinding van de auto, dus het kan even duren voordat de auto weer verbinding heeft met het internet. De totale resetcyclus kan ongeveer 40 seconden duren.
 2. Soft Reset van het instrumentencluster
  Ook het scherm achter het stuur wil wel eens wat kuren vertonen. Daarbij kan het ook helpen om dit te resetten. Hierbij druk je de knoppen boven de scroll knoppen op het stuur in. Dit zijn dus de knoppen voor het volgende nummer en de knop voor de stembediening. Ook deze knoppen dien je ongeveer 10 seconden in te houden. De reset cyclus zal hier ongeveer 30 seconden duren.
 3. Diepe Reset van de meeste systemen
  Soms helpen bovenstaande methoden niet om een probleem in de software te verhelpen. Treur niet, we zijn pas op de helft van de resetmogelijkheden. Deze reset vergt wel iets meer inzet, dus let op:

  1. Sluit alle deuren en houd deze gesloten.
  2. Druk op het rempedaal.
  3. Druk beide scroll knoppen én beide knoppen hierboven (Reset 1 en 2) in totdat de auto begint aan de reset. Dit kan ruim 30 seconden duren.
  4. De auto zal herstarten
  5. Houd het rempedaal ingedrukt totdat de auto volledig is herstart.

 4. Diepe reset van alle systemen
  Helpt bovenstaande reset nog niet? Ok, rustig blijven. Je hoeft de auto nog niet naar het Service Center te brengen, we hebben nog 1 mogelijkheid. Deze reset schakelt de complete auto uit om deze daarna weer op te starten.

   1. Zorg dat je in de bestuurdersstoel zit. Zet de auto in P en sluit alle deuren.
   2. Ga op het grote scherm naar Menu > Service > Power Off.
   3. De auto zal nu uitschakelen. Wacht ongeveer 90 seconden.
   4. Druk op het rempedaal. De auto zal nu weer opstarten.
   5. De totale start zal ongeveer 30 seconden duren. Gedurende deze periode kunnen er wat meldingen in het scherm achter het stuur verschijnen, maar deze zullen na een paar seconden weer verdwijnen.

Het lijkt allemaal een hoop gedoe, maar het scheelt je een hoop trips naar de garage, wat bij een andere auto vaak wel noodzakelijk is.

Word jij Tesla-rijder?
Wil je ook een Tesla rijden en wil je gebruik maken van gratis Superchargen?
Bestel jouw Tesla dan via onze referral link!