Hij komt er aan! Versie 9 van de software van je Tesla staat op het punt om uitgerold te worden naar je auto. Het belooft de grootste software update in twee jaar tijd te worden, met flink wat nieuwe functionaliteiten. Wat kun je verwachten? Je leest het in de Tesla Tuesday van deze week!

TESLA TUESDAY – BIJ VOLTIC ELECTRIC GELOVEN WE DAT ELEKTRISCH RIJDEN DE TOEKOMST IS! NAAST HET INFORMEREN OVER DE “ELECTRIC REVOLUTION” MET NIEUWSBERICHTEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN, TECHNIEKEN EN E-CARS GEVEN WE JULLIE OOK GRAAG ADVIEZEN, TIPS & TRICKS OM HET ELEKTRISCH RIJDEN NOG AANTREKKELIJKER EN LEUKER TE MAKEN. IN HET GEVAL VAN TESLA HEBBEN WE HIERVOOR ZELFS EEN SPECIALE RUBRIEK IN HET LEVEN GEROEPEN: TESLA TUESDAY! LEES ONZE BLOG EN BLIJF OP DE HOOGTE! #GOVOLTIC #TESLATUESDAY

Visual update?

Allereerst wordt het ontwerp van de User Interface flink aangepakt. Op dit moment is er een groot verschil in User Interface tussen de Model S/X en de Model 3. De menustructuren van de software worden nu meer in lijn getrokken met de clean interface van de Model 3. De foto’s die we hebben zijn van een vroege Beta versie in een testauto, maar ze geven een goed beeld van de richting die het uiterlijk van de software op gaat. Zoals het nu lijkt worden de diverse vensters meer aanpasbare floating vensters, in plaats van de strikte verdeling die het huidige scherm heeft.

 

Yeah! tussenstops in de navigatie!

Een grotere update lijkt er te komen op het gebied van de navigatiesoftware. Er heeft dit jaar al een grote update voor de navigatiesoftware plaatsgevonden, waarbij de auto’s zijn voorzien van nieuwe kaarten en een nieuwe navigatie engine. Nu lijkt daar op verder geborduurd te worden met een feature waar door veel Tesla rijders al lang om gevraagd wordt: het toevoegen van tussenstops. Op dit moment kun je alleen de eindbestemming invoeren, maar binnenkort kun je de hele e-roadtrip plannen in het navigatie systeem.
Waarom jij dit wilt? Lees Tesla Tuesday 2: “Plan je route en geniet nog meer van je e-roadtrip!”

Drive on nav

Verder is er in de gelekte software nog een andere interessante optie zichtbaar: Drive on nav. Elon Musk heeft al eerder gesproken over het volledig zelf laten rijden van de auto en dat gaat niet zonder van te voren een route/eindbestemming op te geven natuurlijk. Dit lijkt daarmee te maken te hebben. Helaas kunnen we hiervan nog niet met zekerheid zeggen dat deze in de nieuwe update komt.

Tesla Tuesday 4 software update v9 Voltic Electric

Gooi je dashcam of plannen om deze aan te schaffen maar uit het raam!

De grootste toevoeging van de Versie 9 Software lijkt te komen in de vorm van de dashcam functie. De auto’s die voorzien zijn van de Autopilot 2,5 hardware zijn rondom voorzien van een achttal camera’s. Via Twitter hebben verschillende eigenaars aan Musk gevraagd of deze camera’s niet gebruikt kunnen worden voor een dashcam functie, naast de Autopilot taken waarvoor ze gemonteerd zijn. Musk heeft inmiddels bevestigd dat deze functie wordt toegevoegd in de V9 software.

You get a dashcam!, you get a dashcam!, you get a dashcam!….

Easter Eggs

Uiteraard worden er ook weer nieuwe Easter Eggs toegevoegd in de software. De meest prominente hiervan is de Atari emulator, waarmee je naar hartenlust Asteroids kunt spelen in de file of tijdens het laden.

Tesla Tuesday 4 software update v9 Voltic Electric

V9 in laatste fase van testen!

Musk heeft aangegeven dat V9 nu in de laatste fase van testen is aangekomen, dus de verwachting is dat de eerste auto’s de software V9 binnen twee weken zullen krijgen. De totale uitrol zal helaas enkele weken duren, maar dat is natuurlijk niets in de wereld van de automobielindustrie!

Tesla Tuesday 4 software update v9 Voltic Electric