Elektrische autosport zit in de lift! Dit jaar start het eerste seizoen van de Electric Production Car Series (EPCS) van Electric GT Holdings Inc. All-electric, zero-emissions racing waarbij elk team in de eerste 3 jaar in de Tesla Model S P100DL rijdt! Het kampioenschap moet een hotspot voor innovatie en ontwikkeling voor elektrisch rijden worden. Logisch dat er, door de wereldwijde transitie van traditionele auto’s naar e-cars, grote interesse is van andere constructeurs. In het vierde jaar wordt het een open-platform-series wat het mogelijk maakt voor andere autofabrikanten en constructeurs om te laten zien waar zij staan met de ontwikkeling van e-cars! Dat belooft veel bumper-to-bumper en wheel-to-wheel actie op racecircuits over de hele wereld. And there’s more…

Er komt een EGP NETHERLANDS! 20 & 21 juli 2019 op het TT CIRCUIT ASSEN!

Spektakel bij elke EGP!
Elke EGP van het EPCS kampioenschap moet een tweedaags event voor technologie & innovatie op het gebied van duurzaamheid worden. Meestal gehouden op vrijdag en zaterdag op en rond het circuit met naast de EGP diverse andere events zoals de EGT eSport race en races met Ekarts. Elke EGP belooft een spektakel te worden! Een EGP heeft een practice (20min.), qualifying (60min.) 2 races (60km) en een THE DRIFT OFF! We horen u denken, de hoeveelheid events is leuk… maar wat maakt het spectaculair?

  • Alleerst natuurlijk “onze” geliefde en bloedsnelle e-cars met in de eerste jaren een motorvermogen van 585kW en vanaf het vierde jaar 825kW!
  • Daarnaast zijn de e-cars erg aan elkaar gewaagd doordat ze aan veel dezelfde specificaties moeten voldoen (de eerste 3 jaar de Tesla Model S P100DL) waardoor er veel wheel-to-wheel action op de baan te zien zal zijn en de coureur echt het verschil kan maken.
  • De startopstelling van de tweede race wordt bepaald op basis van het resultaat van de eerste race op de snelste zes coureurs na. Van deze zes coureurs start namelijk de snelste op de 6e plaats en de langzaamste op pole! Wat zorgt voor nog meer inhaalacties!
  • THE DRIFT OFF gaat zorgen voor interactie met het publiek. De driftwedstrijd om de EGP af te sluiten gaat namelijk tussen de winnaars van de twee races en de twee coureurs met de meeste stemmen via social media.
  • Het puntensysteem is in de eerste instantie hetzelfde zoals in andere FIA races wordt gebruikt. De de eerste 10 finishers krijgen punten, hierbij krijgt de winnaar de meeste (25 punten) en de nummer 10 de minste (1 punt) punten. Zowel bij de eerste als de tweede race. Daarnaast worden er nog extra punten uitgedeeld voor de rijder met de pole position, de snelste raceronde en de winnaar van THE DRIFT OFF!

 

The e-car!
De eerste 3 jaar wordt er gereden in de raceversie van de Tesla Model S P100D namelijk de P100DL! De P100DL heeft een vermogen van 585 kW, oftewel ouderwets 778 pk, en een koppel van 995 Nm! Daarmee bereikt hij 100 km/h in minder dan 2.1 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Met de Lithium-ion batterij van 100 kWh heeft de P100DL de grootste batterij in motorsport, waarmee op racesnelheid ca. 90 km gereden kan worden. Verder is de P100DL ongeveer 500 kg afgevallen en zijn er diverse aanpassingen gedaan om een betere stroomlijn en meer downforce te krijgen. Er wordt geracet op speciale Pirelli’s P ZERO™ slick tires om het vermogen op de weg te krijgen. Vanaf het vierde jaar worden de specificaties van de e-cars ruimer en wordt het mogelijk om deel te nemen met andere e-cars. Het vermogen wordt dan waarschijnlijk 825 kW (1122 pk), de batterij 140 kWh, acceleratie 1,7 seconden naar de 100 km/h en de maximale snelheid naar 380 km/h!

Kalender en tickets!
Voor meer informatie, de kalender en tickets check de website van Electric GT Holdings Inc.

 

Beelden zeggen meer dan woorden!! 🎞️ 👇 🤩

Tesla Model S P100DL drivetest TIFF NEEDELL

Tesla Model S P100DL specificaties

Highlights Electric GT tests and P100DL op 21 juni 2018 in Barcelona

Day of Light! Electric GT Tesla Model S P100DL tests 

Electric GT Day of Light trailer

Bekijk ook ons foto- & videoverslag van Voltic Electric @ de Formule E.
E-PRIX France 28 april 2018 in Paris.