Zoals al een tijd bekend is hebben Tesla en Panasonic een samenwerking om een nieuwe zogeheten ‘Gigafactory’ te bouwen. De fabriek wordt gebruikt om batterijpakketten te produceren voor de modellen van Tesla. Momenteel is de fabriek nog niet eens voor 30 procent af en toch is het al een enorm gebouw. De Gigafactory wordt in fases uitgebreid om toch de productie draaiende te houden. Als het eenmaal af is dan is het de fabriek het grootste gebouw ter wereld wat bovendien draait op hernieuwbare energie.

Kosten

Bij de start van het project zou de fabriek naar verluidt 5 miljard dollar moeten kosten. Dit financiert Tesla niet alleen want Panasonic is verantwoordelijk voor het leveren van lithium-ion cellen en de benodigde apparatuur, machines en gereedschap. In totaal investeert Panasonic 2 miljard dollar.

Productie

Omdat Tesla grootse plannen heeft in het produceren van haar modellen, in totaal 500.000 per jaar, moeten er ook evenveel accupakketten gemaakt worden. De fabriek moet op jaarbasis voor 35GWh aan cellen produceren en voor 50 GWh aan batterijpakketten. In totaal zou de fabriek voor 6.500 nieuwe banen moeten zorgen om de productie mogelijk te maken. Op de fabriek wordt het dak belegd met zonnepanelen en daarnaast worden er windmolens geplaatst om genoeg duurzame energie op te wekken om de fabriek draaiende te houden