Een SUV, de nieuwe viercilinder boxermotoren en het verdwijnen van de luchtgekoelde versies. Porsche heeft de afgelopen jaren innoverende ontwikkelingen doorgaan. Het laatste nieuwtje is dat de Duitse autobouwer maarliefst € 6 miljard gaat investeren in elektromobiliteit.

Toekomstplannen

Het eerste elektrische paradepaardje, de Porsche Mission E krijgt voor de ontwikkeling zo’n € 500,- miljoen voordat de wagen in 2020 op de markt zal verschijnen. Dit gigantische project zal in Duitsland zo’n 1200 extra banen met zich meebrengen. De oude vertrouwde brandstofkillers zullen gewoon in het gamma blijven maar met deze investering zetten zij een belangrijke koers uit naar de toekomst, Aldus Oliver Blume (CEO Porsche).

Verwachte specs Mission E

Door middel van een 600 pk krachtige elektrische aandrijving zal de Porsche Mission E van 0 naar 100 in zo’n 3,5 seconden gaan! :O De verwachte NEDC actieradius ligt +/- de 500 kilometer en een 800 Volt laadsysteem moet ervoor zorgen dat de Porsche Mission E binnen 15 minuten voor 400 kilometer geladen moet zijn! :O

Waar gaan al die eurie’s heen?

Nou.. van de zes miljard gaat er één miljard eurie naar het elektrificeren van de bestaande Porsches. 700 miljoen gaat Porsche steken in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, snellaadinfrastructuur en ‘smart mobility’. Ook gaat Porsche ervoor zorgen dat er in Zuffenhausen meer elektrische aandrijflijnen kunnen worden geproduceerd.

Wij zijn meer dan benieuwd naar de ontwikkelingen van de Duitse autobouwer en we keep u posted!