Hoe goed gebruikt Nederland de laadpunten eigenlijk? Reden genoeg voor een onderzoek door Nuon..

Facts

Het onderzoek is gebaseerd op steden waar meer dan 200 laadpunten voor elektrische voertuigen staan. Amsterdam en Den Haag worden volgens het onderzoek het meest gebruikt. Per dag wordt er in Amsterdam gemiddeld 11 uur in gebruik genomen. Groningen daarintegen scoort aanzienlijk minder met gemiddeld 5 uur per dag.

Wat valt ons op?

Het meest opvallende uit dit onderzoek is dat Rotterdam aanzienlijk lager scoort dan de 2 andere grote steden Amsterdam en Den Haag. Ook vroegen we ons af, waar zijn de steden Haarlem, Eschede en Zwolle? Hier zijn meer dan voldoende laadpunten beschikbaar maar ontbreken echter in de top 20.. Volgens Nuon duidt dit toch op een tekort aan laadpunten.

Wij willen MEER laadpunten!

“Uit onze jarenlange ervaring met laadpunten in gemeenten als Utrecht en Amsterdam, weten we dat het verschil in gebruik van laadpunten samenhangt met twee factoren: plaatsingsbeleid en dichtheid van elektrische auto’s”, aldus Joris Hupperets, directeur E-mobility bij Nuon.

“Veel elektrische rijders rijden nog in hybride auto’s. Als een laadpaal verder dan 150 meter van de voordeur van de elektrische rijder staat, of is weggestopt op een donkere, verlaten plek in de wijk, haalt dat het verbruik van een laadpunt flink omlaag. Een hybride rijder tankt dan liever op het werk, of rijdt tijdelijk op fossiele brandstof”, zegt Hupperets.

“Tenslotte zien we dat de dichtheid van elektrische auto’s in de Randstad hoger is dan in andere steden, waardoor ook het gebruik van de laadpunten hoger is. Je hebt immers meerdere gebruikers per laadpunt in één straat.”

“De markt voor elektrisch vervoer is volop in beweging. De lage bijtelling voor hybride auto’s is vervallen, waardoor volledig elektrisch rijden steeds interessanter wordt, vooral voor leaserijders. We voorzien bovendien een steeds grotere actieradius bij nieuwe volledig elektrische modellen en een dalende prijs. Daarom verwachten wij dat in 2020 het aantal verkochte elektrische auto’s zal oplopen tot ruim 40.000 per jaar, vijf keer zoveel als in 2017”, licht Hupperets toe.

Volgens Nuon zal binnen 2 jaar het aantal laadpunten in Nederland sterk moeten groeien. Vooral in onze stedelijke gebieden is dit van groot belang aangezien de meeste elektrische rijders geen eigen laadpaal kunnen plaatsen bij zijn/haar huis, garage of oprit.