Dat de nieuwe Nissan Leaf lekker gaat is een feit. De productie die in Japan begon is inmiddels opgeschaald naar Engeland en Noord-Amerika om de wereldwijde vraag naar de Leaf te kunnen voorzien.

Productielocaties

Naast Oppama (Japan) gaat de Leaf nu ook in Tennessee (VS) én Sunderland (Engeland) van de band rollen. De Engelse fabriek die is bedoeld om de toenemende vraag vanuit Europa te kunnen voorzien produceert momenteel ook alle accupakketten voor dit continent. De eerste Leaf’s rollen van de band met een 40 kWh-accupakket. Medio 2018 gaat daar een variant van 60 kWh aan toegevoegd worden.

Stroomversnelling

In de eerste maand van haar entree verkocht Nissan wereldwijd maarliefst 300.000 Leaf’s! Dat dit bovengemideeld goed is zal geen nieuws zijn, sterker nog, het is een nieuw verkooprecord! Door de nieuwe innovaties, fabrieken en de sterk toenemende vraag hoopt Nissan de nieuwe Leaf minimaal 600.000 keer van de band te zien rollen.

Europa goed in de startblokken

Na de onthulling in oktober j.l. heeft Nissan in Europa al 10.000 orders mogen schrijven. De nieuwe Nissan Leaf zal in februari in de Europese showrooms te bewonderen zijn!