Een van de veel besproken concepten, Faraday Future. De autobouwer is vastberaden om de Faraday Future FF91 van de band te laten rollen zat in financiële nood. Het zag er slecht uit en er werd gekozen voor een ander productieplan dan vooraf de bedoeling was. MAAR…. 

Het ziet er beter uit voor Faraday Future! Het moederbedrijf van Jaguar pompt geld in het bedrijf en ook de fondsenwervingen zijn op gang gekomen! Dit werd reeds bekend gemaakt door de huidige directeur van LeEco (overkoepelende organisatie Faraday Future).

De directie moest wel op het matje komen bij de Chinese autoriteiten om de financiële situatie te verklaren. Tijdens zijn donkere dagen had LeEco een schuld van maarliefst 1,28 miljard. Op dit moment wordt er nog gezocht naar een bedrag van +/- 380 miljoen bij nieuwe investeerders. Al met al moet er nog een hoop geld tegenaan om het bedrijf haar droom te kunnen laten waarmaken, echter is dit niet iets nieuws voor een gemiddelde elektrische autobouwer.

Het moederbedrijf van Jaguar doet een goede zet met deze investering want de Faraday Future FF91 is toch wel een héél tof model die wij graag op de weg zouden zien!

Wordt vervolgd..