De langverwachte Jaguar I-Pace gaat volgens de autofabrikant in 45 minuten zo’n 80% opladen bij gebruikmaking van een 100kW gelijkstroomlader. As we speak legt Jaguar de laatste hand aan de I-Pace. Op de Autosalon van Genève zal de Jaguar zijn debuut op het podium maken. 

Testen bij veertig graden onder nul

Als onderdeel van een zeer uitgebreud testprogramma heeft Jaguar de I-Pace getest in acrtische omstandigheden. In het Zweedse Arjeplog, waar Jaguar een testcentrum heeft waar het tot wel 40 graden onder 0 kan worden. Deze extreme kou is dé perfecte plek om de accu van de I-Pace te onderzoeken. Op papier zal de Jaguar een range hebben van 450 kilometer.

Warme billetjes

Terwijl de Jaguar voorafgaand aan een reis aan het opladen is via het hoofdstroomnetwerk kan tegelijk het interieur automatisch op de gewenste temperatuur worden gebracht. Dit ”pre-conditioning systeem” bespaart als de auto aan de laadkabel staat het stroomgebruik van de accu zodat de actieradius zo optimaal mogelijk blijft. Via het InControl-System kan er via een smartphone-app alle instellingen worden aangepast op de wensen van de berijder.

Tested to the EXTREME!

[vc_gallery]

[/vc_gallery]