Met het oog op de toekomst heeft Volvo Cars grote plannen. De Zweedse autofabrikant verwacht dat in 2025 de helft van de verkochte auto’s volledig elektrisch is aangedreven. Dit hangt samen met de uitspraak die in 2017 werd gedaan waarbij alle modellen die in 2019 verschijnen ook beschikbaar zijn met een hybride, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijflijn.

Chinese markt

Volvo Cars zet zich met deze uitspraken volledig in op de Chinese markt, wat de grootste markt is voor auto’s met geëlektrificeerde aandrijving. De reden hiervoor is dat de Chinese overheid bepaald heeft dat in 2025 twintig procent van de nieuw verkochte auto’s een aandrijving moet hebben met alternatieve energie. Naar schatting zijn dit zeven miljoen voertuigen waarbij elektrische voertuigen voor in aanmerking komen.

Strategie Volvo

Met het oog op de Chinese markt geldt voor Volvo Cars dat de elektrische toekomst van China ook de elektrische toekomst voor Volvo Cars is met de uitbreiding naar de Chinese markt. Momenteel produceert Volvo de S90(L) T8 Twin Engine al in China en deze week is ook de productie van de Volvo XC60 T8 Twin Engine gestart voor de lokale markt.

Verkoopgroei Volvo in China

Voor Volvo is China de grootste individuele markt. In het eerste kwartaal van 2018 was er een stijging van de verkoop van Volvo’s in China van 23,3 procent. Dit was goed voor een stijging van 14 procent van de totale verkoop van Volvo in het eerste kwartaal van dit jaar. Vorig jaar werd in China al voor het eerst de grens van 100.000 verkochte Volvo’s gepasseerd en dit aantal blijft sterk groeien. Dit aantal verkochte auto’s zal alleen maar toenemen vanwege de in 2017 geïntroduceerde Volvo XC40. De XC40 is verkozen als beste Auto van het Jaar 2018 en is alleen in Europa al goed voor 60.000 orders tot nu toe. De verwachtingen zijn hoog dat dit aantal sterk zal toenemen als ook de orderboeken open gaan in China.

New Volvo XC40 T5 plug-in hybrid