Op het eerste oog lijkt het of Audi 800.000 volledig elektrisch aangedreven auto’s per jaar wil verkopen maar dit is niet het geval. Het gaat hierbij om zowel volledig elektrisch aangedreven auto’s als plugin-hybrides. De verhouding tussen de echte EV’s en plugin-hybrides is niet bekend. Wel geeft Audi aan dat ze verwachten dat 33% van de verkochte Audi’s EV’s zullen zijn. In de visie “Audi.Vorsprung.2025”gaat Audi inzetten op het mogelijk en makkelijk maken van elektrisch rijden voor alle Audi-rijders. Dit is wat Audi gaat doen om de klant te overtuigen dat elektrisch rijden de toekomst is!

Langzamerhand begeven steeds meer automerken zich in de wereld van het elektrisch rijden. Audi laat weten dat het zich vanaf dit jaar in de strijd voor premium EV’s gaat mengen met hun visie “Audi.Vorsprung.2025”. Stuk voor stuk gaan ze alle modellen aanpakken en komen er elektrische versies van deze modellen. In het jaar 2025 zullen er maar liefst 20 geëlektrificeerde modellen op de markt zijn. Hiervan zal meer dan de helft volledig elektrisch aangedreven zijn. Dat 2018 een belangrijk jaar wordt voor Audi bevestigt Audi baas Rupert Stadler:

2018 is een cruciaal jaar met razendsnelle veranderingen, die ervoor zorgen dat we gaandeweg weer in het offensief zullen zijn. We herstructureren onze organisatie met oog op de koers die we voor de toekomst hebben uitgezet. Bij dat alles naderen we de climax van ons grootste modellenoffensief ooit en stappen we het e-mobility tijdperk binnen met Audi e-tron.

E-tron
Met de Audi e-tron voorop onthuld Audi in augustus haar eerste volledig elektrische model. Daarnaast komen ze in 2019 nog met de Audi e-tron Sportback en in 2020 met de e-tron GT. Mocht u geïnteresseerd zijn in een van deze modellen dan moet u wel diep in de buidel tasten. De prijs voor een e-tron ligt om en nabij de €80.000.- exclusief opties en dit zal niet minder zijn voor de e-tron sportback en de e-tron GT.

In Nederland  zijn de eerste drie weken al 1200 e-trons gereserveerd!

Snellaadnetwerk
Tevens investeert Audi met de Ionity venture is 150 kW snellaadstations waarmee de e-tron in minder dan half uur weer klaar is voor de volgende lange reis. In 2020 zijn er 400 snellaadstations gebouwd langs de grote transportroutes in Europa. Elk laadstation zal bestaan uit zes laadpalen.

Digital services en autonoom rijden
Tevens gaat Audi volledig inzetten om digital mobility en autonoom rijden. Modellen worden volledig uitgerust en klanten kunnen services en opties naar eigen wensen aan- en uitzetten. Tevens kunnen klanten via de MyAudi hun route plannen inclusief tussenstops (zoals laadstations). Daarnaast verwacht Audi binnen 3 jaar met de eerste floot aan autonome elektrische auto’s te komen, op basis van de Audi Aicon, en zullen deze techniek snel (september) gaan testen binnen de fabrieksgrenzen. Verder zal ‘Audi on demand’ gelanceerd worden waarmee iedereen men op elk moment in zijn of haar favoriete Audi kan rijden.

Audi’s EV models, respectievelijk Audi e-tron, e-tron Sportsback, e-tron GT en Aicon!