Deze zomer zal Hyundai de nieuwe Kona Electric in de Nederlandse showrooms presenteren. Hyundai zal starten met twee motorvarianten en de prijzen hiervan zullen zo snel mogelijk volgen.. Wij zijn benieuwd! 😮

Het instapmodel van de Hyundai Kona Electric is uitgevoerd met een elektromotor die een vermogen van 99kW (135 pk) heeft met een koppel van 395 Nm. De batterij heeft een capaciteit van 39,2 kWh wat zal resulteren in een WLTP-actieradius van 300 kilometer.

Het opladen van de Kona Electric

De batterij waarmee de Kona Electric is uitgevoerd kan via een 100 kW snellader in 54 minuten tot wel 80% opgeladen zijn! De onboard-lader van 7,2 kW zorgt ervoor dat in 9,5 uur de 64 kWh batterij opgeladen zal worden. De 39,2 kWh-versie duurt dit proces ongeveer 6 uurtjes.

De prijzen

De Kona Electric is na de Ioniq Electric het tweede elektrische model dat Hyundai in relatief korte tijd lanceert. Het elektrische crossover segment is een sterk groeiend segment waar Hyundai het met de introductie van deze Kona Electric wel eens heel goed zou kunnen gaan doen..

Uiteraard is dit wel mede afhankelijk van de prijzen, hierover zal binnenkort meer duidelijkheid komen. Deze zomer zal de Kona in onze Nederlandse showrooms te bewonderen zijn!