Een aantal grote fleetowners waaronder o.a. UPS, DPD en Albert Heijn, gaan ter verbetering van de productieversie de Volkswagen e-Crafter in praktijk testen.

Naar verwachting zal de Volkswagen e-Crafter eind 2018 zijn entree maken op de Europese automarkt. Volkswagen laat een aantal trouwe klanten en grote fleetowners de elektrische bestelbus testen om er zeker van te zijn dat zij een betrouwbaar en perfect product op de markt gaan brengen.

Onderzoek

De organisaties die de e-Crafter testen opereren in de volgende branches; pakketdiensten, handelsondernemingen, energiebedrijven en retailers die dagelijks tussen de 70 en 100 kilometer rijden en honderden moeten stoppen, keren, parkeren etc. Volkswagen heeft een onderzoek gedaan onder 210.000 ritprofielen bij 1.500 klanten waaruit blijkt dat dit geldt voor ongeveer 85% van alle stadsritten. De e-Crafter is dus ook specifiek ontworpen voor dit stedelijk gebruik.

Specs

Onder de ”motorkap” vinden we een 100kW (136 pk) sterke elektromotor. Het accupakket van 38,5 kWh is gemonteerd aan de onderzijde van de bus. Dit heeft Volkswagen speciaal gedaan zodat hij zijn oorspronkelijke laadvolume van 10,7 kubieke meter behoudt. Het maximale laadgewicht van de e-Crafter bedraagt tussen de 1,0 en de 1,75 ton afhankelijk van de versie.

Door middel van een 40 kW CCS-laadstation zal de batterij in zo’n driekwartier tot 80% worden opgeladen. Via een standaard wallbox duurt het ruim 5 uur om tot 100% te laden. Het actieradius bedraagt zo’n 160 km.