Het laatste nieuws wordt gebracht door een directielid van het concern: MINI zou wel eens uitsluitend elektrische auto’s kunnen gaan produceren in de nabije toekomst. Deze stap heeft dan veel weg van de stap die Daimler heeft gezet met Smart. Dit merk maakte eerder dit jaar bekend zijn kleine stadsauto’s in de nabije toekomst uitsluitend elektrisch aan beiden. De overeenkomstige strategie met Smart zou voortkomen uit het feit dat de meeste MINI’s voornamelijk gebruikt worden voor kortere stadsritten.

Samenwerking

Reuters tekende vandaag het volgende op uit de mond van directielid Peter Schwarzenbauer:

We praten met veel andere autofabrikanten over hoe we kleinere auto’s elektrisch uit kunnen voeren. Er kan op dit moment geen eenduidige conclusie getrokken worden.

Schwarzenbauer weigerde namen van potentiele partners te noemen, maar het gerucht gaat dat het Chinese Great Wall Motor Co één van de beoogde partners is. Een samenwerking zoeken met andere automerken is BMW uiteraard niet vreemd. Het merk deed dit eerder bij de ontwikkeling en bouw van de nieuwe MINI, en zelf ook bij enkele modellen uit de eigen portfolio.

Toekomst

In 2019 moet de eerder dit jaar gepresenteerde MINI Electric op de markt komen. Zoals eerder gezegd, zal dit model de voorbode zijn voor een reeks aan elektrische MINI’s en BMW’s waarbij in 2021 de iNEXT op de markt moet komen, een elektrische, autonoom rijdende Tesla Model S concurrent.