CEO Sergio Marchionne zei tijdens de Detroit Motorshow: “If there is an electric supercar to be built, then Ferrari will be the first. People are amazed at what Tesla did with a supercar: I’m not trying to minimize what Elon did but I think it’s doable by all of us.

Probeer even die twaalf brullende cilinders te vergeten.. Elektromotoren zijn eigenlijk dé perfecte aandrijvingen voor een supercar. Volle acceleratie, sneller van 0-100 km/h dan welke auto dan ook en bereik is ook geen bottleneck want het gros eigenaren van supercars maakt amper kilometers. Het enige wat de fabrikanten op dit moment nog niet onder controle hebben zijn; het gewicht en de afvlakkende acceleratie. Echter zal naar verwachting in de loop der jaren ook deze twee laatste issues wel worden opgelost.

De volledig elektrische Ferrari zal nog even op zich laten wachten, want de investeringen in elektro-techniek staan op een laag pitje at the moment. Maargoed, ook Ferrari gaat niet ontkomen aan de steeds strengere emissie-eisen. Achter de schermen zijn de Italianen een hybrid supercar aan het ontwikkelen en de overstap naar volledig elektrisch is volgens hen eenvoudig.