MINI komt in 2019 met de eerste elektrische MINI! Deze eerste op grote schaal geproduceerde elektrische MINI wordt gebaseerd op de MINI 3-deurs. Dit zijn de eerste 2 designdetails van de eerste MINI met elektrische aandrijving!

MINI 60 jaar!
In 2019 is het 60 jaar geleden dat de MINI geïntroduceerd werd, reden voor een feestje en het cadeau is Electric! De typerende kenmerken voor het succes van de originele MINI komen ook terug in de MINI E, namelijk: ideaal voor dagelijks gebruik, compact en wendbaar. In 2008 kwam MINI al met een grootschalige pilot voor het testen van elektrische mobiliteit en op de IAA 2017 werd de MINI Electric Concept geïntroduceerd (zie afbeeldingen onderaan dit bericht). Nu is het tijd voor de eerste designdetails voor het productiemodel van de elektrische MINI.

Grille
De eerste schets is de grille van de MINI E. Doordat de elektrische MINI geen radiator nodig heeft is de grill volledig gesloten om de aerodynamica te verbeteren. Zoals bij de pilot en de concept wordt het E-badge (in de vorm van een stekker) en de gele accentkleur de identificatie kenmerken van de MINI met volledige elektrische aandrijving.  Door de afgeronde hexagonale vorm blijft de grille van de MINI herkenbaar ook al is de uitvoering compleet nieuw.

Velgen
Het wielontwerp is nagenoeg hetzelfde als de velgen van de conceptcar van 2017. Voorzien van de gele accentkleur is het direct duidelijk met welke MINI je te maken hebt! Een asymmetrisch en spannend design mogen we wel zeggen.

Ruimte ervaring
Zoals eerder aangegeven was het MINI die in 2008 een grootschalige praktijktest (met meer dan 600 MINI E’s) voor elektrische mobiliteit startte. Met de data uit dit project is het fundament gelegd voor de elektrische mobiliteit binnen de BMW Group. Na de i3 en de plug-in hybride MINI Cooper S E Countryman ALL4 is het nu tijd voor de MINI E! De MINI E is een van de stappen van de ‘NUMBER ONE > NEXT-strategie’ van de BMW Group. In de toekomst komen er naast het model op basis van de driedeurs nog meer varianten, deze elektrisch aangedreven MINI’s vallen straks allemaal onder de noemer ‘MINI Electric’. De aandrijflijn wordt geproduceerd in de Duitsland waar alle onderdelen voor elektrische mobiliteit binnen de BMW Group geproduceerd worden. De MINI E wordt vervolgens op de hoofdproductielocatie voor de MINI driedeurs in Oxford, Groot-Brittannie gebouwd. Yes weer een icoon electrified! #electricrevolution!

MINI Electric Concept (2017) en Pilot MINI E (2008)