De eerste foto’s van de Kia Niro EV zijn vrijgegeven en de eerste indruk is een sportieve en aerodynamische ogende wagen. Naast het sportieve uiterlijk heeft de Kia Niro een 64 kWh-accu met de beloofde actieradius van 450 kilometer volgens de WLTP-test. Met deze feiten kan het zomaar zijn dat Kia hoog in de Nederlandse markt terecht komt met dit model. Ben je geïnteresseerd in dit model? Dan moet je nog even geduld hebben want de auto staat pas op zijn vroegst vanaf komend najaar in de showrooms. 

Weinig verschil met Kia Niro EV Concept

Op foto’s is goed te zien dat de nieuwe Kia Niro EV weinig afwijkt van de Kia Niro EV Concept zoals deze werd gepresenteerd eerder dit jaar tijdens de Consumer Electronics Show. Wat vooral opvalt aan de auto is de pijlvormige LED-verlichting in combinatie met de luchtinlaten die zeer futuristisch ogen. Daarnaast is de neus ook bijzonder en anders dan bij huidige modellen. Benieuwd naar de toekomstvisie van Kia en de destijds gepresenteerde Niro EV Concept? Bekijk de video onderaan dit artikel!

Meer informatie tijdens Autosalon van Parijs

Momenteel is er weinig informatie beschikbaar over de prestaties van de Kia Niro EV. Wat wel bekend is, is dat er twee accupakketten beschikbaar zijn waar je uit kunt kiezen. De eerste variant is de Mid Range met een vermogen van 39,2 kWh. De andere variant, de Long Range heeft een vermogen van 64 kWh. Volgens de nieuwe WLTP-metingen heeft de accu van de Mid Range een bereik van 300 kilometer en van de Long Range een bereik van 450 kilometer.

Aankomende zomer zal er meer informatie beschikbaar komen in combinatie met de Autosalon van Parijs als de Kia Niro EV voor het eerst getoond wordt aan het Europese publiek.

 

2018 CES | Future Mobility and the Kia Niro EV Concept

Eerder dit jaar presenteerde Kia tijdens de CES 2018 de Niro EV Concept en de toekomstvisie van het bedrijf.