Een e-car is niet alleen schoner, stiller en fijn om in te rijden, hij is ook nog eens goedkoper dan een dieselbak! Zo blijkt uit het Car Cost Index van Leaseplan. The Electric Revolution goes on!

Car Cost Index

In het Car Cost Index worden de kosten van het rijden in 21 landen met elkaar vergeleken. Ook worden de kosten van het rijden op verschillende brandstoffen met elkaar vergeleken. Uit het index van Leaseplan van 2017 blijkt dat het rijden in een e-car al goedkoper was dan in een dieselbak! In Nederland reed je elektrisch voor 829 euro in de maand, hoe wel een vergelijkbare dieselbak 861 euro per maand kostte. Op benzine rijden was het goedkoopst met 785 euro per maand.

The Electric Revolution goes on!

Volgens LeasePlan is het verschil in kosten tussen elektrisch rijden en het rijden op diesel in de eerste helft van 2018 alleen maar groter geworden. Naar verwachting wordt dit verschil met de dieselbakken in een rap tempo groter en zal de aanval op de benzine auto’s snel beginnen. Er zijn een aantal dingen te benoemen die ervoor gaan zorgen dat het elektrisch rijden snel goedkoper kan worden.

Beschikbaarheid
Allereerst de beschikbaarheid van e-cars. De komende jaren verschijnen er veel nieuwe e-cars! De diversiteit van elektrische voertuigen neemt toe en in werkelijke aantallen worden er meer EV’s geproduceerd. Daarnaast komt de eerste generatie e-cars meer en meer beschikbaar voor de tweedehands markt. Meer e-cars en minder wachttijden! Door toename in het aantal EV’s kunnen de kosten omlaag en worden de voorzieningen beter.

Concurrentie
Veel traditionele autofabrikanten hebben inmiddels het (elektrische) licht gezien en zetten vol in op elektrisch rijden. Ook zijn er nieuwe fabrikanten, zij hebben geen last van o.a de kosten voor de omscholing van bestaand personeel of het draaiend houden van fabrieken voor ouderwetse voertuigen ;). De concurrentie tussen de fabrikanten zorgt voor innovatieversnelling, diversiteit en goedkopere e-cars.

Innovatie
Doordat er meer producenten bezig zijn met de ontwikkeling van elektrisch rijden en er met elke e-car meer data beschikbaar is kan men sneller innoveren. Door deze innovatie worden de e-cars o.a. efficiënter en krijgen ze een grotere range. Hierdoor wordt het elektrisch rijden goedkoper en zal het vertrouwen in e-cars toenemen.

Vertrouwen en trend
Het elektrisch rijden wordt door de bovengenoemde oorzaken populairder. Het vertrouwen zal groeien en door de toename in aantallen komen meer en meer mensen in contact met elektrisch rijden. Doordat traditionele automerken komen met elektrische alternatieven voor de ouderwetse technieken kunnen ook de brand-loyal weggebruikers innoveren naar elektrisch rijden. Elektrisch rijden zal mainstream worden en met elke e-car die verkocht wordt zal de behoefte voor voertuigen die op een traditionele brandstof rijden afnemen. De bovengenoemde zaken zijn omgekeerd van toepassing op deze andere voertuigen. Focus en budgetten verschuiven, het elektrisch rijden wordt goedkoper en het verschil in kosten met voertuigen die op traditionele brandstoffen rijden wordt groter. The Electric Revolution is een vicieuze cirkel en met elk rondje wordt onze geliefde e-car better, stronger and cheaper! #GoVoltic!

 The Electric Revolution is een vicieuze cirkel en met elk rondje wordt onze geliefde e-car better, stronger and cheaper! #GoVoltic!

Check hieronder de animatie over de LeasePlan Car Cost Index 🎞 👇 🤩

Volg ons om op de hoogte te blijven van The Electric Revolution en lees vooral verder in de onderstaande en andere artikelen van onze BLOG!