De Mercedes-Benz eVito komt deze herfst! Geweldig nieuws voor lokale ondernemers in de service-industrie! Wie kent hem niet? De Vito, maar dan elektrisch aangedreven. Voor ondernemers die lokaal ondernemen een goede reden om over te stappen op elektrisch rijden! Volgend jaar volgt de Mercedes-Benz eSprinter!

Lokale ondernemers stap over op elektrisch rijden!

Veel busjes van ondernemers rijden dagelijks alleen door de regio. Bezorgers, servicemonteurs, installateurs en vele andere lokale ondernemers rijden dagelijks maar relatief kleine afstanden. Hierdoor is elektrisch rijden de toekomst voor hen!

Installateurs en schilders rijden vaak enkel op- en neer naar een werk of hebben hun werken binnen een beperkte afstand. Elektrisch rijden is ideaal voor hen! Maar ook koeriersdiensten en postbezorgers rijden de meeste tijd kleine afstanden. Vaak door stedelijke gebieden. Het aantal diensten en pakketten neemt nog steeds toe. Hierdoor neem het aantal busjes de komende jaren nog fors toe. De luchtkwaliteit in stedelijke gebieden is vaak slecht door de verkeersintensiteit en de wegen- en bebouwingsstructuur. Door het overstappen op elektrisch rijden wordt de luchtkwaliteit in deze gebieden beter. Hierdoor is er steeds meer vraag voor elektrische bedrijfswagens.

Mercedes-Benz eVito

Er komen steeds meer elektrische bedrijfswagens beschikbaar. De alom bekende Vito komt er vanaf deze herfst in het aanbod bedrijfswagens met elektrische aandrijving bij. Met een actieradius van 150 kilometer is de eVito een goed alternatief voor veel lokale ondernemers.

Uit de elektromotor komt een vermogen van 84 kW met een trekkracht van 300Nm. Het accupakket bestaat uit een batterij van ca. 41,5 kWh. Hiermee kan men ca. 150 kilometer rijden. De topsnelheid is variabel in te stellen om afhankelijk van het gebruik en de omgeving een grotere actieradius te hebben. Onderneem je in de stad dan stel je hem in op max. 80 km/u en werk je in landelijk gebied dan stel je deze in op 120 km/u.

Laadruimte 6,0 of 6,6 kuub?

In zijn klasse is de eVito de eerste elektrische bestelbus. De andere bestelbussen met elektrische aandrijving op de markt zijn groter of kleiner. Medio september zullen de eerste eVito’s over de Europese wegen rijden. Helaas is de prijs voor de Nederlandse markt nog niet bekend. Mercedes-Benz verwacht dat de totale kosten voor de ondernemer vergelijkbaar blijven met de normale Vito.

De eVito wordt geleverd in twee lengtevarianten. De basis is 514 centimeter en de lange versie is 537 centimeter lang. Het volume van de laadruimte is hierbij respectievelijk 6,0 en 6,6 kuub. Het maximale totaal gewicht is 3.200 kilogram. De langere variant heeft een hoger gewicht waardoor het maximale laadvermogen bij de langere versie iets lager ligt (1.048 kilogram) dan bij de basis versie (1.073 kilogram).

Elektrisch rijden iets voor jou?

Werk jij vooral in de regio of zijn jouw werken altijd weer dicht bij het laatste adres? Bekijk eens objectief hoeveel kilometers jij dagelijks rijdt. Vaak niet zo heel veel. Waarschijnlijk past elektrisch rijden bij jou! Bij veel ondernemers is de enige reden dat elektrisch rijden niet handig is, dat er af en toe een aanhanger getrokken moet worden. Wat is jouw reden? Een tweede goede reden om niet elektrisch te gaan rijden is dat je nooit meer bij een tankstation komt…. tenminste als dat je excuus is voor die gehaktbal, Snickers of Red Bull… want jij en je collega’s rijden elke dag weg met een “volle tank”!