Dat de automotive branche in de lift zit is een feit. Ook de markt voor de elektrische occasion draagt hier zijn steentje aan bij! Wanneer we de cijfers bekijken zien we dat in de eerste 7 maanden van dit jaar er dubbel zoveel elektrische occasions zijn verkocht ten opzichte van een jaar geleden!

In 2017 gingen er in de eerste 7 maanden van het jaar maar 500 elektrische beestjes naar een nieuw baasje, at the moment is dat aantal al opgelopen naar 1.100 trotse nieuwe eigenaren. Deze cijfers zijn afkomstig van VWE Automotive. BNR nieuwsradio gaf hier aandacht aan tijdens het programma ”De Ochtendspits”. Elektrische auto’s worden steeds beter en betaalbaarder voor het grote publiek, lees ook ons artikel van afgelopen maandag ‘e-car goedkoper dan dieselbak!’, hierdoor loop het totaal aantal e-cars op en inmiddels komt de eerste generatie e-car daardoor op de markt. Een goed voorbeeld hiervan is de Nissan LEAF die jong gebruikt al voor zo’n € 10.000,- te koop staat!

Het overgrote deel van de elektrische occasions komt terug uit de leasemarkt. Dit komt doordat het voor de zakelijke markt al een aantal jaar fiscaal aantrekkelijk is om duurzaam te investeren in e-cars. Zo is er de milieu investeringsaftrek (MIA) en een lage bijtelling van 4% voor het rijden in een e-car. MAAR! Ook voor de particulier is er voordeel buiten het goedkoper ”tanken” en minder onderhoudskosten. Voor een elektrische auto hoeft men namelijk GEEN wegenbelasting te betalen! Voor een “ouderwetse” verbrandingsmotor betaal je natuurlijk wel gewoon wegenbelasting en dat scheelt dus ook voor een particulier aanzienlijk in de maandelijkse kosten.

Mocht jij geïnteresseerd zijn in het aankopen en/of leasen van een nieuwe e-car of elektrische occasion kunt u altijd contact met Voltic Electric opnemen voor een goed advies. Want wij zijn eerlijk over elektrisch rijden! #GoVoltic