In 2019 wil het Chinese Byton dit model op de Chinese markt presenteren en in 2020 zal het ook in de VS de strijd aangaan met o.a. Tesla. Dit concept model debuteerde afgelopen maand op de Consumer Electronics Show in Vegas.

Displays everywhere

Op het stuurwiel vinden we een display, achterin vinden we displays..en met als klapper op de vuurpijl een 1,25 meter breed display! 😮 Wat ook vernieuwend aan de Byton is dat de auto door middel van gezichtsherkenning zichzelf ontgrendelt en zich aanpast aan de voorkeuren die de bestuurder heeft ingesteld.

Aandrijving

De 4,85 meter lange, 1,94 meter brede en 1,64 hoge Byton zal waarschijnlijk in 2 smaken op de markt komen. De basisversie heeft op de achteras een elektromotor met een vermogen van 272 pk en 400 Nm plus een batterij met een capaciteit van 71 kWh, deze combinatie zou goed moeten zijn voor een range van ongeveer 400 kilometer.

Parade paardje

Het parade paardje van de Byton is uitgevoerd met niet 1 maar 2 elektromotoren zowel op de vóór als de achteras met een vermogen van 476 pk en 710 Nm. Samen met de 95 kWh batterij zal deze versie een actieradius hebben van 520 kilometer. Byton maakte ook bekend dat de auto Level 4-autonoom kan gaan rijden! 😮