Gaan we James Bond in de volgende films in een elektrische Aston Martin zien? Het plan vanuit de UK is er namelijk om met een elektrische sportwagen de markt te gaan betreden.

Een tijdje geleden kwam Tesla met het nieuws een nieuwe Roadster op de markt te brengen.. met bizarre prestaties.. 200 kWh accupakket, 10.000 Nm koppel én sneller van 0 naar 100 km/h dan een Bugatti Chiron! 😮

Uiteraard kunnen de Britten nu niet meer achterblijven. Met enige Britse bluf hebben zij laten weten dat ze het de Tesla Roadster moeilijk kunnen gaan maken. Auto Express interviewde Andy Palmer (eindbaas Aston Martin) en vroegen of er wordt overwogen om een volledig elektrische sportwagen te gaan bouwen?

Palmer zijn antwoord luidde als volgt:

”Dat is mogelijk, ja. Er zijn verschillende uitdagingen bij het bouwen van een EV, het ene waarop iedereen zich richt is de accu – het managementsysteem en de scheikundige processen.”

”Het interessante is dat sportwagenbouwers, en wij in het bijzonder, de andere drie sleutelfactoren van iedere elektrische auto – gewicht, luchtweerstand en rolweerstand – erg goed beheersen.”

”Dat plaatst ons op een voorsprong vergeleken met andere merken die grote uitspraken doen – zoals Tesla, met een lichtgewicht Roadster. Ik denk dat we vrij gemakkelijk in dezelfde ruimte kunnen opereren.”

Dat Andy Palmer overtuigd is van de kwaliteiten en prestaties van zijn merk mag duidelijk zijn. Wanneer de elektrische concurrent van de Roadster gaat komen blijft onduidelijk. Wel is er een datum gezet op de Aston Martin RapidE, deze moet volgend jaar op de markt komen.

De komende 4 jaar gaat Aston Martin élk jaar met een nieuw model komen waarvan veel hybride modellen. Sterker nog, vóór 2025 moet elk model als hybride beschikbaar zijn.