De ANWB is een toekomstproef gestart met elektrische voertuigen. Het doel van de toekomstproef is toekomstproof te worden in de transitie naar elektrisch rijden. De belangrijkste troef van de deze proef is de Nissan E-NV 200 met lader voor stilgevallen elektrische auto’s!

Nissan E-NV 200
De Nissan E-NV 200 is volledig ingedeeld als hulpverleningsvoertuig zoals we dat kennen van de wegenwacht. Met de E-NV 200 kan de ANWB net zoals met de traditionele voertuigen de meeste pechgevallen oplossen. Anders dan de traditionele wegenwacht busjes rijdt de E-NV 200 volledig elektrisch en is hij ook voorzien van een Charger om stilgevallen elektrische voertuigen weer onderweg te krijgen. De toekomstproef wordt gedraaid in de regio Amsterdam.

Andere elektrische voertuigen
Verder gaat lands bekendste pechservice in Amsterdam de weg op met een ZERO motorfiets en elektrische wegenwachtfietsen. De wegenwachtfietsen rijden ook in Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Bij standplaats Schiphol is een E-Golf toegevoegd aan de vloot en als je als ANWB-lid vervangend vervoer nodig hebt kun je voortaan kiezen voor de elektrische Smart Forfour.

De ANWB verwacht dat het aantal elektrische auto’s in de toekomst flink zal toenemen. We hopen dat de toekomstproef snel en goed afgerond wordt zodat er meer elektrische voertuigen aan de ANWB-vloot toegevoegd worden. #ElectricRevolution #GoVoltic